Kerro muistosi Nukkekodista!

Haluatko kertoa oman tarinasi Pieksämäen Nukkekodista?

Pieksämäen Nukkekodin Ystävät ry. yhdessä Lastenkulttuurikeskus Verson ja Pieksämäki-Seuran kanssa keräsi vuonna 2017 muistoja nykyisin Nukkekotina tunnetusta Hiekanpään huvilasta. Muistojen kerääminen oli osa yhdistyksen Nukkekoti – kaikkien koti –nimistä Suomi100-hanketta. Juhannusviikolla 2017 järjestetyllä lasten leffaleirillä hankeessa kerättyjen muistojen pohjalta tehtiin lyhytelokuvia, jotka ovat katseltavissa Lastenkulttuurikeskus Verson YouTube-kanavalla.  Lisäksi muistojen ja muun historiamateriaalin pohjalta valmistui opastettu historiakierros Nukkekodin ympäristöön. Jatkossa muistoja voidaan käyttää mm. tekemällä näytelmiä tai muita taideteoksia Nukkekodilla vierailevien lasten kanssa ja niitä voidaan julkaista verkossa ja painotuotteissa.

Suomi100-hanke on päättynyt, mutta muistoja voi lähettää meille edelleen. Kirjoita meille muistosi Hiekanpään huvilasta. Kaikki muistot paikasta ovat meille arvokkaita, ovatpa ne viime kesältä tai vuosikymmenten takaa, tekstit voivat olla pitkiä tai lyhyitä, koskea yksittäistä tapahtumaa tai pidempää ajanjaksoa.

Lähettäessäsi muistosi, kerro myös:

  • Mille ajalle muisto sijoittuu (päivämäärä/vuosi/vuosikymmen tms.)
  • Nimesi ja yhteystietosi (osoite, puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostisosoite). Yhteystiedot tulevat vain yhdistyksen tietoon mahdollisia hankkeeseen liittyviä yhteydenottoja varten, eikä niitä julkaista tai anneta kolmansille osapuolille.
  • Nimimerkki, mikäli et halua muistoasi julkaistavan omalla nimelläsi.

Muistoja voi lähettää:

  • sähköpostitse: nukkekoti@pieksamaki.fi
  • postitse: Kulttuurikeskus Poleeni/ Nukkekoti, Savontie 13, 76100 Pieksämäki