Esitykset

Esitykseen saavutaan ajoissa. Yleisen käytännön mukaan esitykseen ei pääse sen jo alettua. Esityksen aikana ovelle koputtelu tai muu esitystilan välittömässä läheisyydessä metelöiminen on häiritsevää ja epäkunnioittavaa sekä esiintyjiä että katsojia kohtaan. On myös hyvä tarkistaa milloin mahdollisesti etukäteen varatut liput on viimeistään lunastettava. Lippuvaraukset ovat sitovia. Peruthan varauksesi, mikäli et pääsekään paikalle.

Tarvittaessa käydään WC:ssä ennen esitystä. Kesken esityksen poistuminen ja palaaminen ei ole toivottavaa.

Sipsit, karkit ja muut eväät eivät kuulu teatterikatsomoon.

Esitystilaan mennään henkilökunnan ohjeistuksen mukaan. Oma paikka kannattaa valita siten että varmasti näkee ja kuulee. Jos ei näe toisen henkilön takaa voi kohteliaasti pyytää vaihtamaan paikkaa tms. ennen esityksen alkamista.

Puhelimet suljetaan (tai vähintään laitetaan äänettömiksi) ennen esitystä ja ne pysyvät taskuissa/laukuissa koko esityksen ajan. Äänettömänkin puhelimen käyttö tuottaa valoa pimeässä katsomossa ja voi siten häiritä esiintyjiä ja muuta yleisöä.

Esityksen ajan yritetään pysyä omalla paikalla peppu penkissä.

Esityksestä keskustellaan vasta esityksen jälkeen, eli yleisössä vieruskaverin kanssa ei jutustella.

Esitykseen saa reagoida ääneen, esim. hauskoille jutuille saa (ja pitää) nauraa.

Monesti lapsille suunnatut esitykset ovat osallistavia ja vuorovaikutus esiintyjien ja yleisön välillä on hyvin yleistä. Eli esiintyjien pyynnöstä puhuminen ja liikkuminen ovat varsin toivottaviakin.

Esityksen päätyttyä esiintyjille taputetaan kiitokseksi. Jos esitys oli oikein hyvä, on tapana taputtaa esiintyjät vielä uudelleen lavalle heidän jo kerran poistuttua. Joskus voidaan taputtaa myös esityksen aikana esimerkiksi erityisen hienolle tempulle tai laululle.

Esitysten tallentaminen (kuvaaminen, äänittäminen yms.) ilman lupaa on kiellettyä.